Saturday the 25th

Ben je ouder dan  65 jaar en kun je nog minimaal zelfstandig functioneren, maar is je woning niet meer aangepast aan je fysieke beperkingen , dan kan het zinvol zijn beroep te doen op de mogelijkheden van een assistentiewoning.  In onze assistentiewoningen huur je een individuele woning waar je , alleen of als koppel, zelfstandig woont. Deze woningen zijn aangepast, vlot toegankelijk en uitgerust met een noodoproepsysteem. Onze assistentiewoningen beschikken over een leefruimte, keuken, slaapkamer, toilet en badkamer. 

Je  kunt er, als je dit wenst ook een beroep doen op  thuiszorgdiensten, zoals poetshulp, warme maaltijden of thuisverpleging. Er zijn ook gemeenschappelijke ruimtes waar je de andere bewoners kunt ontmoeten.

 

Wat kost een assistentiewoning in het Woonzorgcentrum Meredal?  

De dagprijs bedraagt 37,77 euro in "De Merelaar".

De dagprijzen in onze nieuwbouw "De Valeriaan".

- Type 1 : 50 m² 34,00 euro
- Type 2 : 60 m² 48,00 euro
- Type 3 : 75 m² 54,00 euro
Supplement koppel : 50,00 euro/maand

 

Wat is in de kostprijs inbegrepen?

Huur, verwarming en water, Tv-distributie en aansluiting, telefoon- en/of internetaansluiting, personenalarm, brandverzekering (inboedel), gebruik van alle gemeenschappelijke lokalen, onderhoud gemeenschappelijke delen en omgeving, ophalen huisvuil zijn in de kostprijs inbegrepen. 

 

Wat is NIET in de prijs inbegrepen?

Volgende facultatieve diensten zijn te verkrijgen tegen betaling:

 • Maaltijden:
  • Ontbijt         € 2,50
  • Middagmaal  € 7,00
  • Avondmaal   € 4,00
 • Poetsdienst in de flat
 • Gebruik wassalon in de kelder: 
  • Jeton wasmachine   € 2,00
  • Jeton droogkast      € 1,00 
 • Huur individuele bovengrondse parkeerplaats: € 5,00/maand
 • Huur bergruimte in de kelder (± 7 m²): € 10,00/maand
 • Draadloos internet:  € 10,00/maand

Iedere flat beschikt over een afzonderlijke elektriciteitsmeter. Voor het elektriciteitsverbruik wordt er maandelijks een vast bedrag aangerekend en jaarlijks wordt een eindafrekening gemaakt naargelang van het werkelijke verbruik. 

 

Mededelingen

In de polyvalente ruimte op de benedenverdieping van de assistentiewoningen, vind je ook het informatiebord. Hierop staan allerlei mededelingen zoals data bewonersraad, geplande activiteiten, uitstapjes, mededelingen van directie, contactpersoon, vormingsnamiddagen over de werking van de elektrische apparatuur, brandveiligheid, oproepsysteem, gebruik van de zonnewering, de werking van de lift,... 

Reservatie polyvalente ruimte benedenverdieping

Voor het organiseren van familiefeestjes, verjaardagen, gezellig samenzijn, heb je de mogelijkheid om de polyvalente ruimte te reserveren. We vragen je de ruimte achter te laten in de toestand waarin je deze hebt aangetroffen. Voor de eindschoonmaak wordt een bedrag van € 75,00 aangerekend. Reserveren kan iedere weekdag tijdens de kantooruren bij het onthaal van ons woonzorgcentrum. 

 

Groep Assistentiewoningen 'De Merelaar' is erkend onder het nummer PE 2790, met erkende capaciteit van 30 assistentiewoningen.